De ce SampleM?

De ce "SAMPLE MINDS"  ??  ...
... Oricum ai lua , traducerea acestei expresii :
     - "sample"= incercare,esantion, proba, exemplu semnificativ,  ca substantiv , reprezinta subiectul unor propozitii care reprezinta o specificul unei activitati  de extindere a cunoasterii, a informatiei, a perceptiilor, a capacitatilor a organelor de simt , specific devenit aici adjectiv
     -"minds" = minti, memorii, gandiri, judecati si prejudecati ...care reprezinta  abstractul  perceptiei noastre despre reperele externe persoanelor noastre.
Unite ,sensul acestui nume de blog , consider ca reprezinta un loc in care sa se regaseasca pasaje de texte care sa descrie evenimente si situatii care ies din sablonul cotidianului gri cel putin prin  natura  informatiei ce o contin.
Bineinteles ca cineva rautacios poate face si remarca de "minti incercate" sau "judecati verificate" e problema lui , desi este posibil ca unele situatii sa justifice asemenea abordare, nu asta e intentia mea.
 Din acest punct de vedere, la fel de bine daca as tine la orgoliul personal as putea spune ca ceea ce scriu eu este verificat ca si  valoare prin perceptia celor din jur asupra mea dar ar insemna sa am o oarece lipsa de modestie.
Deci prieteni incercati sa intelegeti decenta mea si buna intentie cand va propun aceasta platforma a discutiilor si sa fiti la randu-va  inclinati spre acelasi demers.
Nu ne dam seama dar pe parcursul existentei noastre exista un sir intreg de momente ce ne marcheaza fara sa ne dam seama existenta ulterioara (marxistii numesc asta "Legea acumularilor cantitative") fara ca sa sesizam acest lucru .De exemplu luati numai evenimentele :majorat, absolviri, stabiliri de prietenii si cunostinte, intalniri neasteptate, examene, evenimente fericite sau tragice, evenimente si convulsii sociale, catastrofe etc.
Analizati-va comportamentele dinainte si de dupa asemenea momente si o sa va surprinda multe lucruri cu care lucreaza simtul nostru de conservare si adaptare, pentru ca pana la urma ce este toata existenta noastra pe pamant decat un sir de activitati ale persoanei noastre care in permanenta au trei scopuri valabile in tot regnul animal si anume:
- dominarea
- prietenia si integrarea in grup
- perpetuarea.
Deci , revin prieteni , nu va faceti iluzii in legatura cu gradul nostru de evolutie si civilizatie pentru ca orice parere in acest sens este deformata de perceptia pozitiei din care judecati realitatea, deci verificati-va gandurile scrise  punandu-le la comun in acest blog.