20 mar. 2015

Raspuns unui prieten impacientat

Apoi Dadule mama , ce te mai agiti atata draga ? ca doara vazusi ce scrie domnisoru' Baisanu , cel cu sageata putin erectata, ca "lupii nu pot fi dresati.." adic'talea cei de sorgintea lor o iau asa de-a droanga si in plus mai aduna in urma lor si pe cei pripasiti la haita rebegiti de precedenta guvernare.
Ce te mai agiti ? repet intrebarea , oare nu vezi ca nu mai e leac pentru revenirea la normalitate?
Ce sa mai discutam academiceste de fuzionari, programe si cate si mai cate care intr-o societate asezata ar fi lucruri cursive , linistite , respectate si in acelasi timp permanent promovate....
Eu gandesc ca e ceva in atmosfera pe care o traverseaza Romania , ceva transcedental , oniric si misterios, ceva similar cu paranormalul , care brambureste neuronii poporului.
Ca sa te conving uite iti rezum cateva lucruri cotidiene vazute recent pe sticla massmedia ,intamplari cu semnificatii ascunse dupa parerea mea:
Prima si prima data vazui un reportaj despre un roman care s-a bagat in cotet cu porcii si porcii l-au mancat... vezi tu frate in aceasta intamplare altceva decat o reprezentare semnificativa a carierelor oamenilor plimbati cu carburqntii DNA deoarece au pus botul la troaca bugetara a porcilor de la putere?
Sau , intr-un reportaj se relata cum un roman disperat de spectrul mortii ce venea dinspre actiunile guvernului dar si dinspre copacul din curtea proprie unde o bufnita isi facuse cuibarul, hotarase sa rupa mata si sa evacueze din imobil bufnita, moment in care conform datinei stiute aceasta din urma a avut si ultimul cuvant , amaratul facand infarct si ramanand atarnat de veghe la domiciliul bufnitei in varful pomului ?
Tot recent , undeva intr-un sat cu multe fete fitoase , un roman s-a gasit sa caute si el o baba pentru un oarece viol... Consatenii s-au sesizat din oficiu la semnalizarile acustice ale babutei condamnate la placeri, si l-au prins pe scarbavnic , l-au legat si l-au batut cu fierul de calcat. Acum eu ma intreb ce le-o fi venit de luara asemenea unealta si-mi raspund ca poate era oarece unitate REMAT de fiare vechi prin apropiere sau or fi incercat o ultima forma de indreptare...
Deci Dadule mama , incearca si matale sa scrii o carte despre iarba verde de acasa din Banat nu de pe aici ca poate acolo nemtii or stat mai multe generatii... si lasa-le pacatului analizele astea a lu' matale complicate si stufoase ca nu poti niciodata sa tragi o concluzie despre cum va fi maine pentru ca in Romania nimic nu mai este predictibil.... sau incearca cu din astea d'ale mamei Omida mai paranormale ca sunt peste tot unde intorci capul , ca parca toti au sindroame down.
... Parere mea !!!

Niciun comentariu: