20 mar. 2015

Raspuns prietenului banateanu'

In patria nostra multi chiaburi estem care încă se tulbură.... asta e formula corecta de incheiere , asa ca sa te consider calat pe actualitatea romaneasca.
Frate roman din banat aciuat la moldova, te rog sa ma scuzi de nepricepere din prima , dar ti-am recitit articolul sa-l prind , si recunasc ca m-ai surprins cu dezinvoltura cu care abordezi un nou stil , care dupa parerea mea umila, te reprezinta mai bine si banuiesc ca are mai multi adepti , decat cel de politichie de care s-au cam saturat cetitorii.
Bucatica de hartie invocata de berbantul nostru premier intru nerespectarea proprietatii asupra maruntisului pus spre vanzare de comersantii de duzina bag seama ca te-a 'naravat rau si e si normal ca orice prostie agreseaza o minte sanatoasa , dar stai tranquil frate ca natia nu doarme cand e vorba de mojicie sau spert.
De o vreme incoace , as zice asa cam de pe la sarbatorile de iarna ale anului 1989, romanul cinstit si serios e pus capra pentru smecherii cu alergie la cultura , educatie si etica .
Productia de bate de oina pe cap de locuitor pe spatiul mioritic este cred de 1 la 1 astfel ca daca cumva ti-ai gresit exprimarea corecta sau ai oarece diferende , ai toate sansele sa simti sub occipital rotunjimea strungului de lemn utilizat pentru anterior numitul obiect de cultura.
Romanul a devenit intolerant , cazon si cu pretentiile de educatie date de grosimea euroilor din buzunarul de deasupra curului , acolo unde isi tine el obiectele de valoare fiintei lui.
Daca tii cont de cele zise , nu o sa te ai miri de ce casiera te confunda cu un aurolac, parlamentarului i se pare ca i-ai voiolat mama daca ti-ai spus pasul si big brigaderul inca se mai crede pe pajistea cap-ului cand aude de drepturile cetateanului si inca de cate si mai cate grisine agresante greu de digerat daca esti practicant de stil vechi sau ai oarece gusturi de tara ca afara.
Aia e prietene , aplica si tu deviza mea "ceea ce nu pot schimba , nu ma enerveaza" ... si o sa vezi ca nu mai vezi aceste rame sezoniere in istorie.

Niciun comentariu: