20 mar. 2015

Raspuns la nelinistile prietenului meu 2

Mestere de pompe politice funebre , iti zici matale in barba :"cine mai crede azi in moroi "?" .... , eu zic ca ai luat-o cam simplist , pentru simplul motiv ca te asigur ca multi mai cred astazi in moroi.
Ca sa fiu mai bine inteles , detaliez putin tema amintindu-ti ca moroii sunt persoane decedate dar nebotezate care din acest motiv se intorc in lumea noastra si fac fel de fel de naluciri . Pentru a preveni acest lucruri , in popor se spune ca lor trebuie sa li se potoleasca setea cu aghiazma turnata pe o teava de lemmn acolo in tarana , si chiar trebuie sa li se bata un tarus ascutit de lemn in inima.
Zicand toate astea , si facand analogiile necesare la USL-ul moroi conchidem ca trebuie musai adapat cu aghiazma , si nu vad altfel rostul justificarilor liberale interminabile asupra abandonarilor propriilor proiecte in noul program de guvernare , iar faptul ca mai exista mireni ce se duc de picura aghiazma in moroi , este e demonstrat de modul de vot al proaspetei motiuni de cenzura PDL cand PNL-ul nu a votat in favoarea ei. Cat despre tarusul ascutit , aici problema e mai clara deoarece exista o intreaga sleahta cu tepuse de la presedinte pana la papa care stau cu teapa scoasa si o infing eficient si definitiv in coasta USL-ului proaspat bagat la tarana.
Cu toata stradania si risipa de aghiazma si tarusi , moroiul bantuie inca pe coridoarele guvernului in varii forme , mergand de la dezertari pana la fronde cu giulgiu alb si imaculat numai bun pentru presedntia parlamentului.
Deci ce zic eu prietene povestitorule , inca nu avem toate datele sa eliberam un certificat de deces atata timp cat moroiul mai produce efecte , si cand simt in ceafa dogoarea campaniei electorale europarlamentare si prezidentiale , ma gandesc ca cinestie ce naluci ne vor suci iarasi mintile si judecata optiunii de vot si de aia revin si zic : grija mare prieteni , grija mare ca moroii pentru o frantura de ciolan pot sa-ti ia piuitul pe urmatorii cativa ani si iar om putea canta amorteste la capatiul neputintei nationalae bocind "mama suntem un popor fara noroc".....si e pacat ca suntem neam de piatra , ca de aia avem si teasta asa de tare cand e vorba de a alege , ce din traci ne tragem ( adica o taram asa , nici nu ne pierdem nici nu ne ridicam).

Niciun comentariu: