20 mar. 2015

Raspuns la nelinistile prietenului meu 1

No apai domnule draga , dupa vorbele matale de saga cu politica si basmele ei , ai uitat domnisorule sa spui snoava aia de sfarsit ce adoarme natia si naste monstri , "noapte buna copii" alegatori in a trai sau a muri citind asemenea basme.
Eu zic ca in loc de basmul politic , mai potrivit ar fi sa fi luat drept referinta la judecatile dumitale fabula , ca de fapt politicienii sunt mult mai apropiati de animale decat de personaje inzestrate de autori cu calitati de exceptie. Vezi in acest sens din nou Ferma animalelor si te vei cruci cate calitati de om politic poate avea porcul de exemplu sau oaia ca simplu cetatean. 
Nu mai vorbim de catelusi si magari , lupi rai sau vulpi sirete, si in special dihori ca formatori de imagine si purtatori de cuvant sau interlocutori in talk shourile politice de maxima audienta. In basmele dumitale Ileana Cosanzeana , avea cocosul ei dar mai trecea din cand in cand pe la zmeul cel rau sa-i mangaie buzduganul tabacit prin porturi. 
La fabule ai fi gasit in locul ei vacuta mov paranormala cu piele de crocodil ce sare pe harmasari hutuli. Fat frumos a lu matale , o fi avand palosu gros , dupa spusele lui chiar mai gros ca al zmeului , dar la minte pare putin putintel , ca il vazuram calare pe un calut de lemn alergand pe coridoarele palatului deunazi cand imparatul fuse putin gripat, iar acum sare si se tranteste de pamant cand afla se vorbeste ca nu ar mai avea sange albastru sa mosteneasca tronul.
 La fabule asemenea intamplare ar cadea in sarcina unei famii bovine unde boul si vitelul au o discutie de viata , in care vitelul pretendent la carma turmei asculta pildele boului batran si-si inchipuie deja dezmaturile cu junincile ingenue de prin soproanele cu plus , fara sa stie ca are barbatie de bou iar ce-si inchipuie el e treaba taurului , care e cu totul alta altceva. Deci prietene autorule , zic io ca si fabulele e chiar mai bune decat basmele cand vrei sa-i altoiesti pe politicieni , macar le zici ne nume si nu ii dezmierzi
Trimiteți un comentariu