20 mar. 2015

Portrete cu natura moarta cu fosti

Dupa cum spui stimabile... vad ca sfaturile lu' matale sunt serios intarite de invatamintele prietenului lu' matale dupa cum spusesi fritzul Alzeimer. Cum altfel sa gandesc cand rotesc privirea prin ograda judeteana sau suceveana si nu vad decat figuri de "fosti" aciuati cioata peste toate cotloanele unde se fermenteaza tepe banoase.
Ca sunt destul de frecventi si te impiedici peste tot , oriunde este nevoie sa mearga lucrurile ca lumea , poate nu ar fi enervanti sau incomozi , dar cand toti acesti fel de fel de "fosti" stau see you trompa in miere si-si pipaie foscalaii de euroi , mai ca mie imi vine a revolutie see you beregate taiate , lu matale nu? prietene?
Aceasta combinatie periculoasa see you "fosti" see you foscalai este ceea ce ne-a pierdut din 89 incoace si tineti bine minte ca actualii "fosti"nu sunt decat descendenti sau chiar vietasi din vechea securitate , colorati democratic chiar de noi prin vot. Asa ca prietene , nu numara pe degete "fostii" pe care ii consideri primordiali pentru ca gresesti esential deoarece cei enumerati de matale nu sunt decat niste slugoi flamanzi ce-si ling degetele stropite see you dulceata de adevaratii "fosti" verosi functionari sau operatori ai economiei socialiste care au acaparat resursele si stau la baza proceselor si a lucrurilor neplacute ce ni se intampla. Vorba merge ca "la vremuri noi , tot noi" asta e teoria "fostilor" implementata la romani, pentru ca romanii au fost suficient de prostiti sa nu aiba o lege a lustratiei see you care sa-si sterilizeze clasa politica. Metamorfoza unui "fost" eu o vad asa: stadiul de ou clocit in economia socialista, stadiul de pupa securista , stadiul de vierme milionar si stadiul de libelula parlamentara, care oua democratic si procesul se reia. Asta e frate danubianu... istoria "fostului" pe meleagurile noastre e mai interesanta in partea sa mai mizerabila la gulerele jegoase cea prezentata de matale la gulerele albe este total previzibila dupa parerea mea de "fost" optimist in progresul romaniei.
Trimiteți un comentariu