3 aug. 2014

Eu mai raman pana vine sa cante femeia grasa...

Titlul propus dumneavoastra era parte a unui dialog intre nepot si bunic intr-o zi de duminica in drum spre biserica protestanta din scanduri imbinate in stil texan traditional.
 Pentru cei mai putin familiarizati , adica  pentru crestiunii mai vartosi in crez, rugaciunea la alte popoare poate imbraca si niste forme mai putin pupacipoase astfel ca ritualul implorarii iertarii divinie  ia forme dintre cele mai diverse de la taiatul gatului unei gaini ghinioniste , pana la secvente de autentic hard rock pe versuri religioase , toate  dar absolut toate desfasurate in limitele unui absolut bun simt. Ca uneori accidental se intampla  ca la microfonul din fata altarului , sa ajunga si  oarece femeie pastor sau mirean mai rotunda ,probabil asta se dovedea a fi subiectul discutiei bunic-nepot , faptul in sine nefiind decat un fapt cotidian.
Citit intr-o cheie in care tu stimate cititor te raportezi la "femeia grasa"  te pune atat pe tine ca subiect si parte a naratiei , cat si pe mine cel care incerc sa scriu , in fata unui fapt pitoresc , neasteptat sau cel putin iesit din comun  dar normal in sine asupra caruia iti propun sa cujeti putin.
Eu de de exemplu as asimila si as face analogii spunand precum nepotul , ca mai stau  sa vad ce mai face "femeia iapa" si ce scoruri electorale de prezidentiale ia ca sa vad daca  sa mai  port cusma mioritica sau sa  imbrac vre-un fes de vulpe argintie si sa o tai spre Groenlanda unde caii si iepele nesimtite nu prea au ce sa pasca , deci nu incurca oamenii in treburile lor.
 La fel de bine gandesc ca nici daca imi pun oarece asteptari ca "femeia cal" va schimba daravelurile si haransamentele cu catarame si nasturi lustruiti  la trasurile boieresti ale justitiei oarbe. Gandesc ca dispune de toate mijloacele sa o faca : ciolane si copite de animal de tractiune are , coama si frezura aidoma  dar ma indoiesc sa reuseasca ceva daca cumva birjarul ii cere sa nu mai balege din fuga   ca asta nu a invatat-o nimeni.
Din nou la fel de bine , cea care alta data era faima cabalina a epocilor de aur "femeia catar"  , deselata , cu coama in ochi  si care acum necheaza prin batatura ca ii pute staulul   ma indoiesc ca mai este de vre-o trebuinta  gospodarilor ce-i asigura diurna zilelor  ca are oarece semne de senilitate si incepe sa-i cam cada parul.
Nici "femeia dromader" nu o duce mai grozav, cea care altadata le avea cu numaratul la drepturile pensionariloer la degetul mic acum  alearga resemnata prin provincie  dar multumita ca domnul i-a pus fesele mai sus decat la restul lumii  si  coltii cainilor  ajung mai greu la ele .
 Nici in  "femeia asin" sau in  cea "fucs cu carlionti" nu prea poti pune baza , ca desi au spatele lat , necheaza gros, si sunt bune cum se spune "si la bal si la spital" , nu prea fac mare branza pe la noi ca gospodarul nu mai e liberal ci e numai chior si uneori beat.
Ar mai fi sperante ca vantul schimbarii sa fie adus in ciurda cabalina de manzele ce alearga neprihanite si infierate cu ura proletara dar si aici  treaba e ca deocamdata au invatat sa necheze si sa dea cu copita , si pana la tras la troica mai au ceva vreme de pascut  si timpul nu ma asteapta  sa le vad invatate .
Ce au in comun toate aceste cabaline feminine este faptul ca stapanul lor e un marinar oplosit prin soproanele si hambarele gospodariei , care permanent si pe rand le-a scarpinat in crestet intre urechi si a impartit halba soioasa cu ele si pe deasupra este protejat de lege sa o mai faca pana la toamna.
Imi vin asa in gura niste note cu "de-as mai duce-o pan' la toamna" , cand vad ca trasura e pusa de marinar cu oistea in gard si sa nu o tai la sanatoasa dupa cum spuneam la eschimosi , sa scap ......
Uuuups...!!!Da dar acolo sunt caini .....!!!
.... Mai sa fie ... ce inseamna sa te nasti fara noroc sa traiesti linistit si decent fara ca prostia din jur sa nu te agreseze...!!!
Trimiteți un comentariu