22 iun. 2014

Freza , gelul de par si protoflatulatia,

De o buna bucata de vreme , la romani s-a impamantenit ideea ca daca te faci om politic , te-ai ajuns , iar ca sa ajungi om politic trebuie cumva sa fii aproape "ajuns" adica sa ai ceva seu cu care sa-ti ungi ghidajele pe listele de candidati pentru o functie politica ca de restul are grija ignoranta alegatorului. Pana aici  totul e foarte clar... insa devenirea de om politic sta intre doua optiuni relativ imediate : optiunea de a candida si optiunea castigatoare a electoratului de a te baga in cartile campaniei electorale... de celelalte chestii legate de competenta... nu e cazul deoarece odata ales nu te mai intreaba nimeni de sanatate sau de oarece priuceperi in a face bine poporului care te-a milogit cu stampila pe perimetrul onomastic din buletinul de vot.
Asa se face ca dupa alegeri si dupa defilarea pompoasa de numiri , poze de carnet, prezentari si discursuri sforaoitoare de partid, eu ca cetatean raman cu sforaiturile de sedinta , facebookurile deschise sau site-urile cu spurcaciuni pornografice vizionate "in timpul serviciului" , initiative puerile cu pretentii de rupt gura concurentei , sau pur si simplu vegetatia mucegaita in scaunul de "dreapta " , "centru" sau "stanga" din sala de sedinte,pana la urmatorul mandat.
Bineinteles ca si regimul de "stat" sau mai binezis de frecat menta la "stat" se petrece pe fondul unor flagrante inechitati : unul doarme , altul atipeste juma' de ora , iar altul joaca bambilici sau sta pe internet tot timpul programului , in biroul sau , eventual parlamentar asigurat du buget separat, in timp ce altii se straduie sa faca activitate , adica sa aiba initiativa , functie de rangul sau sau de cat de tare il inghesuie in spate 'interesul colectiv " fata de alegator.
Circula in popor , de cand cu giumbuslucurile liderului liberal , o vorba , cum ca in somnurile sale  " Crinul cel necoabitator de Basesti" umbla el sa vada niste blocuri nou construite cu banii partidului popular european , si odata veni asa o rafala si-l matura de-l zbura pana intr-un clenci de fierbeton de la etajul 4 inspaimantandu-l rau de tot.
 Se zice ca cum statea el asa atarnat de un clin al costumului de presedinte de senat , ingrozit ,vazu la fereastra vecina un locatar cu tichiuta rosie sfatuindu-l :" daca tragi o basina de scoli in picioare tara intreaga te scap".
Desi parea o absurditate , neavand o alta alternativa , se scremu cat putea el de tare de-i iesisera ochii din cap cam 15% cat avea si el in credibilitate , si-i dadu drumul cataclismului protoflatulactic.
 Nici nu-si trase bine respiratia si auzi ca un tunet o voce ce semana cu cea a lui Zgonea disperat ce-l dojeni fioros " Pe langa ca dormi permanent in sedinte , te mai si basesti ca un porc umflat cu jir."
 Ce sa intelegem  din chestia asta este ca maiinaite numeitele giumbuslucuri au avut niste semne profetice  de se ajunse ca Crinul sa miroase urat chiar fara pact de coabitare iar omul si-a facut datoria in felul sau fata de alegatorii ce i-au  incredintat votul.
Mai pe la Bucovina similar maimarele unsilor psd-isti domnisorul Catalin , si el a avut o initiativa revolutionara legata de activitatea total neeconomicoasa a serviciilor STS

Pai ce crezusi neicusorule Catalin ca nimaidecat dupa descalecatul din fata bisericii catolice , toata lumea o sa ramana trasnita in transa ca tocmai dumneata vei fi salvatorul si or sa inceapa numaidecat a-ti face cantece de slava ??? . 
Greseala mare facusi  nenicule  cand te apucasi sa te lupti cu "parcul" si sa ceri clarificari de la bec , pentru ca nu stiu ce individ ascuns dupa un IP si un pseudonim de "postaci" cum spui dumneata delicat de elegant. 
Si pana la urma ce daca ip-ul postului era undeva spui dumneata de la STS, or fi avand si aia dreptul la o opinie personala ... ma gandesc, iar obiectia dumitale ca o fac in timpul programului si pe computatorul statului e de doua parale pentru ca iti sugerezi sa observi in pavilionul consiliului judetean cati nu imping vantul si freaca menta pe  pasiente si jocuri .
 Parerea mea e ca dumneata inca nu te-ai dumirit pentru ce te-a trimis electoratul  in scaunul ala moale de la etaju;l 1 si te-ai suparat ca vacarul pe sat pentru ca acum critica la adresa persoanei dumitale iti pute . Nene esti persoana publica si trebuie sa-ti asumi niste dezavantaje pe langa avantajele functiei , asa ca ai dat dovada de o totala neinspiratie luand o asemenea pozitie in discutie. 
Nu am nimic cu orientarea dumitale politica dar lumea s-a cam saturat sa va tot vada pe voi astia de va ziceti "oameni politici" mirosindu-va posterioarele pentru a va recunoaste ierarhiile si poate va apucati odata si voi de treaba nu de fel de fel de mofturi si ifose de intangibilitate pentru ca altfel sunteti penibili si toxici.
 Acum , intr-o cheie absolut serioasa , daca cei de la sts isi incalca deontologia profesionala , asta e solutia de rezolvare stimabile ? prin presa ? , ma indoiesc ... pentru ca arati ca o fata mare care se plange lui mama ca nu stiu care baiat i-a facut avansuri nerusinate  ...vezi.. ...de aia spuneam baci Nechifore ca viata e grea bre  si se pare ca nu prea esti tabacit ca te vad permanent cu  acelasi gel fixativ pe carliontii frezei vorbind penibilitati ca un Goe modern cu parintii fosti tractoristi , secretari de raion sau de regiune sau cinestie ce sefi de comisii muncitoresti pe vremea improscatului de pe cazarma Targovistei..

Niciun comentariu: