12 mai 2014

La inceput a fost Dumitru si dupa el potopul.

Parca prima fraza din Geneza suna cam asa "La inceput a fost intunericul" ... pe care "parafrazand-o" spun si eu ca "La inceput  a fost Dumitru ", numele cu care a fost botezat presedintele nostru  si mai apoi ursitele i-au taiat bucla dandu-i alt loock   de Traian  ca era mai cool din punct de vedere a stramosilor .
Ezista  o esplicatie la treaba asta pentru ca Numele predestineaza iar primordialul Dumitru  Mitica   ,ne inteapa evident cu realitatile sale si nu se puteau altfel multumi  ursitoarele . Pai cum altfel decat precum parodiile lui Mitica Popescu despre oameni aiurea cu fapte aiurea ce populeaza cinegeticul ciudatilor contemporani, si prezidentele nostru cu "ale lui Mitica " personale nu ne noroceste permanent si in regie personala  institutia prezidentiala in politica interna dar mai ales in cea externa   ???
Mitica asta, presedintele votat de mine  nu pierde nici o ocazie de a-mi demonstra prin atitudine si discurs aberatii dintre cele mai neasteptate.
Cand nu te astepti te trezesti cum conationalul tau presedinte , la intrunirile de varf ale liderilor Europei , ia urma a cate unui politician alfa si cu hartiute in mana ii demonstreaza ca Legea lui Arhimede in politica romaneasca poate functionea altfel daca e si un tert interes, ca vulgul e votant si numai atat iar politica e numai interes si se face de cei jucatori , indivizi sau state.
Mai mult decat atat, in momente importante pozitia oficiala a tarii mele e prezentata in derizoriu tot in stilul lui Mitica la bufetul palatului intre doua halbe tulburi si trei hahaituri tabagice.
In alta situatie cand era iesit la treaba pe plaja in izmenele electorale cu o metresa de ocazie si o gasca de ciolanari si ei de ocazie (adica cu tot proiectul sau politic) facut pe ascuns la lampa sub plapuma constitutiei , Mitica al meu afirma  pe toate sticlele media romanesti ca se imbraca cum vrea muschii lui, ca are drept de vot si nici ca-i pasa cat timp in turnul de fildes al CSM vegheaza impasibil cu ochii inchisi ,zegreanul alshzaimer ce-i da drept de viata si de moarte.
Dumitrul meu travestit in Traian cu sange albastru marin, incepe sa-si puna in ordine jucarelele si sa-si faca boccelutele asigurandu-ne printre lacrimi ca dupa ce el n-o mai fi Mitica , adica prezidente, justitia sa fie corecta si echidistanta pentru toti , de parca acum ar trebui sa fie altfel.
Cat despre merindele pentru intoarcerea la vatra , in stilul caracteristic si-a pus un pudel de salon cu ascendenti de hiena  , de i-a tras un teren de 300 hectare, din pamanturile  unor nefericiti pacaliti cu sperante ,  care intentioneaza pana la toamna sa-l cultive cu morcov despre care  se spune ca e bun la stres de sirene de vapor si la frica de parnaie.
Cum facu , cum nu facu  , a mosmondit multe  si ma simt vinovat ca l-am votat  si stau asa si ma gandesc daca nu cumva rasa asta de indivizi adica rasa Mitica  nu e prea prolifica in politica romaneasca , ca prea e de circ si te impiedici de ei ,oriunde te duci sau vrei sa faci ceva....si nu ar trebui eradicata .
Deci desi e cam devreme , cand termini mandatul mama... lasa-ti bucla cum erai altadata si du-te mama la morcovii tai   dar sa ne lasi adresa , ca o sa-ti scriem noi toate cele cand te-om chema  si lasa potopul dupa tine ca ne-om descurca noi , numai du-te mama !.
Trimiteți un comentariu