14 feb. 2014

Ba pe-a ma'tii... .ba !.. nu vezi ca al de coabitaram are izmenele ude ??

Circula in folclor o forma de politete care zice  ceva "Pupat in piata independentei " ... parca ramasa de pe la 1900 de la nenea Iancu.
 Cum toate cele ce ni se intampla in arealul nostru politic cu fauna noastra bogata si capitalist salbatica de politicieni ce ne conduc spre locuri de verdeata.. seamana tot mai mult pana la identificare directa cu imaginatia sanatoasa dar saraca a lui nenea Iancu  fata de ce vedem ca exista pe langa noi,  ma simt in permanenta agresat de o anumita indolenta si nesimtire ce imi este servita permanent de atitudinile publice a politicienilor cu mofturi de persoane publice importante.
 Curent, la zi , scandalul "vicepremierilor " ce umfla orgoliile precum spuma puturoasa a unei haznale necuratate la timp, vedem cum pretendentii la onorurile nationale de conducatori politici se chelfanesc in replici, paragrafe proceduri de protocoale discutabile ca si continut si finalitate , se zburlesc unii la altii precum niste catei flamanzi ce-si disputa intaietatea la spuma pomenita anterior.
Presedintele senatului  un ciobanel ferchezuit (ce fusese flocos inainte)...si tantos ca un paun chel cu oua de imprumut se sforteaza la ultimaturi ieftine fara sa stie ca prin spatele batranii isi ascut gioarsele tarsite prin guvernarile anterioare  .
Daca memoria ii e scurta , si retine numai ceea ce tine de cald din protocoalele USL , asta nu inseamna ca judecatile lui au vre-o valoare cand de dragul sarcasticului , logoreea lui scoate tampenii nesimtite.
 Pe de alta parte, potentialul vicepremier contestat,  sta turtit in procentul sau de sustinere mai slabut si priveste cum isi dezvelesc pectoralii precum broscoii in calduri mai marii transhumantiei democratice  si spune asa in speranta de a nu fi auzit sau de a nu supara pe cineva " da' atunci a fost bine  ??..." ... asa numai sa-si moguleasca sustinatorii...
In ocolul  rosu... cu un  joc de picioare mai subtil dat si de un procentaj electoral mai comod , feciorasul  de premier ligue  se face ca nu intelege ingineria cu pionul nemtesc otravit  si cap ingrosat de vicepremier pe care se straduiesc sa il vare in borta liberala a guvernului  liber-intreprinzatorii cu transportul fraudulos.
Ciobanelul partestean ( n.t. a parti=a duce cu vorba) ce-si tine cioarecii  diplomatiei pe umerasele lui Titulescu , ramase prin dulapurile guvernului,  admira impasibil  cum duios Anastasia cea materialista intru interese de partid , trece pe la poarta DNA fara sa intre, deoarece are si el prin ograda ciobani de carton imbracati in ciocoi cu dulama ce-si pun  testamentele cu declaratiile de avere la vecinii de sange sau in cutii de valori elvetiene .
 Una peste alta , tensiunea e in crestere , fiecare umflandu-si in fel si chip ca sa para mai mare in sondaje , unii gusa , altii fundul , dar niciunul priceperea si cinstea  iar  batalia mediatica e mare.
 Faza cu strigaturi si pupaturi in fata presei e  iminenta , ca altfel in piatele publice nu prea e loc deoarece acolo a inceput sa se adune lumea  si de aia  dupa mintea mea cred ca pe firul scurt si prin debaralele din parlament si guvern se mai aude cate una cu "ba pe-a mati-i  ca-i mai batrana... "  sau "ce mai vreti ba??? nu vedeti ca al de cauta Antena 3  o ia razna .rau de tot..".
A fost o vreme cand in ideea schimbarii , asteptam "sa vina vremea specialistilor " si fiecare sa primeasca dupa cat stie si merita ... au venit ceva schimbari si ne-am ales cu "sa ni se dea...".
 Tot in ideea schimbarii inca mai astept " marea belire a hotilor" dar se pare ca deocamdata se vad ici colo cate o julitura telecomandata , ca de jupuire nici ca poate fi vorba , cata vreme ciobanul chior tine cutitul sub perna  aparandiu-si propria piele. Il mai agita asa sporadic din cand in cand  pe la cotetele cu  grohaci sau crocodili , dar numai asa de parada ...
 Acum mai zic si eu ceva , asa cu un licar de speranta sora cu deznadejdea; se apropie spartul tarlei  si stapanul de stana trebuie sa linisteasca dobitoacele ca sa poata fi adunate in vederea coborarii in normalitate , si-i foarte preocupat ca nu prea a iesit cu branza peste vara ca a cam "urdit-o cu hotii de la caii  cu tunuri  "  basca ca mai are si cativa dulai ologiti fugariti din stana si hamesiti pe coclauri , care abia asteapta sa-l insface . Vine iarna frate la tarla ciacarului si vorba aia "iarna nu-i ca vara sa poti sa faci ce vrei sau sa stai cu puta goala si sa nu-ti poata face nimeni nimic." si ma incearca asa o nostalgie dupa vremurile de alta data .
Pe vremea mea ciobanul sef  ce spunea aia era , iar de venea cineva  sa-i reclame calitatea branzei apoi era bai mare bre  ca era facut invizibil  degraba , nu ca acum cand se aciuara la umbra avramiancului iar cand un amarat spetit de temnita nedreptatii umane a venit sa-si planga batranetile , puse frate baciul asta complexat   niste galigani cu minte cat aluna , de-l insfacara si putin a lipsit ca batranelul sa invete sa invete sa zboare pe principiul flatulatiei.
 Inca mai spera stapanul ca dupa spargerea stanii , sa-i mai sufle vantul in panze , chiar si-a adunat ceva echipaj ce se antreneaza punandu-i la uscat izmenele ude permanent de o bucata de vreme iar o oxigenata il incurajeaza ca o sa-l ia ea primministru cand o fi ea sefa de stana si caii o sa zboare precum OZN-urile , dar cine stie ... eu nu cred ... vorba tiganului cand a vazut girafa "asa ceva nu exista" si mai adaug de la mine ... pentru ca romanul nu e  chiar asa de prost.
Se lasa seara peste speranta romanului , turmele curg, Anastasia ingana un cantec de leagan, iar in pragul stanii proptit de stalpii curtii constitutionale  baciul viseaza vremurile cand "cornute erau  multe / de le desena pe munte" si fredoneaza fara chef melodia .ridicarii cu arcanu'.
Trimiteți un comentariu