13 oct. 2013

Home alone 4

Cum va spuneam in episodul trecut , ajunsese boiereasa pe peronul aerogarii , o intercepta suav ginerica si o transporta de urgenta la locul de munca , el urmand bineinteles sa mearga sa vada ce si cum e cu productia de copii , la care a fost numit responsabil de catre ursite.
Cu ajutorul Domnului , venira pe lume cum va informasem deja micutii  si toata lumea , inclusiv proaspata mamica , si-a sters fruntea de sudoare si a rasuflat usurata, fiecare de pe unde-l prinsese intamplarea.
Ginerica la capataiul mamicii, mama mare , adica boiereasa  si ea homa alone somera dar bucuroasa de faptul ca-i venise obiectele muncii , coana mare si cu cuscrul   acasa la ei cu aceeasi masura de bucurie si noutate, si eu dincoace faceam carabusul rasturnat de bucuria inmultirii familiei.
O dadui eu  la invartit  pe toate partile , ma mai  intarii cu o visinata si un vin, mai dadui ceva telefoane cu bucuria si cu multumirea  de sine si lui Dumnezeu pentru marele dar, insa ma trezii ca vorbesc singur frate cititor de bloguri.
De aceea iti spun prietene  , nu te bucura ca scapi de pichamerul observatiilor domestice cand sotia isi ia vre-un repaos sau vacanta , nu te gandi ca ramanand singur , iti va fi bine ca te inseli , nu e asa.
Daca te-a prins norocul sa ramai singur  asa dupa vre-o saptamana , sau cateva luni , ori maxim un an de la cununie , s-ar putea ca singuratatea sa-ti priiasca , dar daca asemenea plecare vine dupa ceva ani , linistea ce se instaleaza iti mitraliaza urechile mai ceva ca vocalele si consoanele consoartei proaspat disparute din habitaclu.
Nasoale rau frate ..., nu tu observatii , nu tu cerinte urgente sau trimiteri imediate  la turtit nasul in usile alimentarei proaspat inchise, nu tu retururi cu cerutul indarat a banilor pe sarea de lamaie care e nesarata, nu tu lista incompleta de cumparaturi , nu tu invitati la masa , nu tu factura grasa la telefon ...si cate si mai cate nimicuri lipsa...!!! Nimic din astea nene , ci numai o linie dreapta si subtire de liniste parca de pe un monitor de la un pacient rece de la reanimare .
De aceea dupa cum mi-e obiceiul stau eu asa si cuget adanc in linistea pustie .. e greu singur , ca de aia toti barbatii zice "E greu  fara nevasta  ca de aceea scapam asa de dificil de ea".
Ca veni vorba , legat de ce va  relatam... se zice ca intr-o poiana , pe un butuc putrezit stateau asa la sfat de intelepti trecuti de tinerete trei proaspeti holtei lasati singuri acasa de sotii: Un lup, un urs si un magar.
 Zise lupul : as trage o dusca mare si apoi o roata prin padure, cine stie poate pica ceva ....,
iar ursul si el : ar merge o dubla, doua si la mine si poate mergem, ...
la care magarul batran dupa o pauza de gandire conchise : stiu eu ce sa spun .!!..fata de voi .eu sunt mai bazat si as lua numai un paharel asa ca sa-mi sclipeasca ochii ... .

Niciun comentariu: