13 sept. 2013

De la blugi la wireless

In cartile de economie politica exista o teorie  care zice ca pentru evenimentele cu desfasurare temporala , calitatea fenomenelor se depune fortand acumularile cantitative ale acelor fenomene, care solicita un nou prag pentru calitate.
E un fel de rastalmacire a unei legi a lui Murphy care zice ca orice om avanseaza pana la limita capacitatilor sale, deci in concluzie toti devenim pana la urma niste incapabili ai momentului, dupa care trebuie sa ne reevaluam. Asta mi-a venit in minte ca un blitz in ochi pe liniste si intuneric , cand citeam pe un blog , despre ifosele contemporanilor mei ce-si fac veacul la vama veche , cu pretentia ca sunt moderni si elevati.
Afise de circ ieftin de doi bani , scrise pe hartie ordinara prost, urat si cu greseli si erori zic eu   ca sunt daca pun alaturi ce era vama veche la aparitie fenomen social si ce a ajuns.
 Atunci se adunau acolo  tinerii rebeli din acea  "generatie in blugi" , generatia hipy .(conf dex: Mișcare de tineret contestară, nonconformistă, apărută în anii '60 în S.U.A. și întemeiată pe refuzul societății de consum, al valorilor sociale și morale tradiționale; tânăr care face parte din această mișcare.)
Acest fenomen social a avut  o desfasurare pe plan personal social dar si cultural . A generat stiluri care inca mai exista  in pictura , sculptura , arte vizuale, si muzica mai ales .
 Dupa ce lucrurile au intrat pe fagasul normalitatii , nu fara convulsii ,au ramas , oameni si valori ce vor intra in istorie. 
Ce vedem acum e o aberatie groteasca a convietuirii cu socializare pe internet, pe un spatiu delimitat si stropit cu alcool si droguri ,a unor indivizi fara identitate care nu convinge cu nimic ce  sa justifice pretentiile si ifosele clamate. 
Prin translatie daca generatia anilor 60 avea semnul distinctiv al contestarii elegantei costumului si cravatei ,blugii, cea de acum ce se pretinde a  substitui relatiile interpersonale fiind element distinctiv wirelessul retelelor de socializare.
Sa fiu un proroc mincinos , dar cred ca ce vedem este deja un fruct al acestei socializari artificiale pe internet , ce alieneaza psihic individul si personalitatea, si sechele similare se mai pot identifica, cand ma gandesc la valul de sinucideri simultane pe internet petrecute nu demult prin Japonia parca , incepe sa-mi dea fiori reci de indoiala in legatura cu utilitatea evolutiei aberante a domeniului IT, in detrimentul dialogului cultural.
Trimiteți un comentariu