15 feb. 2013

Vaticanul si vulpoiul plin de pureci....

Statu basescu ce statu dar se pare ca pacatele adunate in timpul mandatelor de cand ne pastoreste l-au cam impins si a dat-o de-a dreptul.
A patit-o precum vulpea care in momentul cand e napadita de pureci se arunca in apa si tine numai  nasul deasupra... Asa si prezidentiabilul nostru , probabil de la multele facute are oarece ascarie de pacate pe constiinta pe care acuma gandi el ca le mai poate negocia cu divinitatea , si si-a ales ca mijlocitor pe papa. Marturiseste el asa din judecatile sale de parapsihoanalist de ocazie , ce fioruri l-au cuprins in timpul vizitei , identificandu-i din prima mai ceva ca mamaia omida , care este menirea si schepsesul papal al renuntarii la mitra.
E... judecati grele nene !!!  scoase dintre meandrele concretului cotrocenist dadaist cu tenisi chinezesti... si gandi el ca e dificil  ca sarmanul sa pastoreasca atata amar de lume ...cazu total in filozofia sa si ramase asa in transa , dar tot el sari ca ars imediat de cum veni in tara ridicand sceptrul si zicand  cu la fel de multa greutate :" dar nici cu udrea sa nu va puneti ca eu am crescut-o si am initiat-o" ... ai inteles natiune ?
Am in memorie ce mult pretuia memoria lui Teoctist cand il revad in poza de grup de la patriarhie... probabil ca ceva similar s-o fi intamplat si pe acolo, noroc ca acolo nu a avut acces media ... cand papa i-a inmanat decoratia aia de souvenir si el i-a daruit tetraevangheliarul.
 Banuiesc ca a mai recuperat din paguba  cand papa mai atipea, cu vre-un sfesnic de argint dosit in buzunarul de la spate... ca prea mergea drept si cu mainile la spate  la terminarea vizitei cand l-am vazut filmat.
Dupa cum observ dupa vizita la papa e mai curat adica este impartial in sensul ca da cu tulumba si in ai sai  si asta arata  ca este predispus la schimbare, problema e ca romanii nu au gasit mijlocul prin care sa-l schimbe.

Niciun comentariu: