14 ian. 2013

Uiu-iu pe dealul gol !!!!!


Zilele astea  am avut impresia unui "deja vu" la situatia CSM cand l-am vazut  pe mariner scotand din sapca-i soioasa de capitan o noua bomba constitutionala.  Gandesc ca o reactia publica ferma  la prafaraia creata in  CSM ar fi lovitura de gratie data discretionalului si intrarea definitiva in normalitate.
Ca toate analizele despre scopuri , motivatii, interesati, beneficiari si cate si mai cate lucruri ascunse in spatele intentiei prezidentiale de fortare a numirilor in punctele cheie ale justitiei a unor pioni au suport real si sunt absolut justificate si credibile , nu este nici o indoiala , dar pentru mine este destul de greu de priceput insistenta presedintelui de a produce si intretine starea conflictuala in loc ca el sa fie din contra factorul de echilibru.
Personal nu am  decat o singura explicatie : o deformatie psihologica de teribilist intarziat.
Ca sa intelegeti cum sta treaba o sa va  explic doua jocuri nevinovate ce le jucam cand eram mic : nunta si vanatoarea .
 Ambele jocuri presupuneau sa ai un bat si sa fii oarecum un fel de lider: la nunta erai vatajel iar la vanatoare erai vanator.
Jocurile in sine erau nevinovate si presupuneau primul un scenariu de nunta cu strigaturi iar in cazul celui de-al doilea pedepsirea prin orbecaire cumetrei vulpi .
Ne alegeam mirele ,mireasa ,drustele si vatajeii si faceam alaiul nuntii , in care strigam "uiu-iu pe dealu gol ca mireasa n-are tol" , iar vatajeii agitau niste bete cu batista si voiau sa fure niste flanele falfaite pe acolo pe post de zestre.
La jocul vanatorii , vulpea prinsa in capcana era legata la ochi si obligata sa orbecaie tinandu-se de batul intins de vanator. In inocenta acestor jocuri , mintea de copil  crea cu sadism un aspect grotesc absolut gratuit. In ascuns cei cativa initiati ungeam betele ce erau in joc cu balegar si ne bagam in joc astfel ca la final se lasa cu plansete, haine murdare si cu binemeritata papara acasa.
Desi am incasat-o pentru asta ma simteam oarecum multumit de joc de aia cred ca Basescu  care e  si lider si initiat joaca nunta  si vanatoarea cu noi cei ce suntem confuzi si orbeti  si cred ca ii place dupa volumul hahaiturilor sale sadice...
Parerea mea  !!!
Trimiteți un comentariu