14 oct. 2012

Telenovela in tara de sus

de-a puia gaia pe obciniBre .. vatra satului bucovinean este izvor nesecat de scenarii lacrimoase pentru gospodine fara detergent si slabe de inger...Pai ce poti sa spui cand citesti asemenea relatari din arealul cu bule de apa minerala. Dupa parerea mea ambii protagonisti au dreptate , unul reprezentand forta raului (fostul viceprimar din trecut) si celalalt forta binelui (primarul nou ce o sa scoata natia cosneana din rahat). Sa o luam sistematic pentru ca relatarea contine multe actiuni codate serios care disimuleaza de fapt scopul in sine.
Dupa relatarea doamnei fosteviceprimarite Gabriela ,
in miez de noapte s-a auzit strigata la poarta de primarul in functie , si s-a ascuns in baie sunand la 112 total gratuit , neavand vre-un anunt de vre-o intentie de viol comunicat verbal din directia primarului, dovada ca mamadefostviceprimar s-a aruncat in fata dusmanului in speranta unui viol ce nu s-a intamplat. Cele relatate mai inainte arata o intentie de inscenare lamentabila as zice cu scop de denigrare din invidia castgarii alegerilor deci un substrat politic acut clocit. Pe de alta parte domnul primar eligibil iesit castigator din urnele facute din navete de apa minerala spune ca intr-adevar a strigat-o poarta pe numita Gabriela fostaviceprimarita, dar zice el ca nu in scop contondent ci poate exersa
o versiune noua la "ilenuta iesi la poarta" pe care o pregateste pentru un festival ceva cu "hai in Bucovina" si omite sa spuna daca jonctiunea a avut loc sau nu.
In versiunea politiei masina blindata s-a oprit la poarta a asteptat un timp apoi a plecat, motiv de interpretare partinica. Total fals. Intrucat in politie exista un consemn de a nu intrerupe placerea in desfasurare, si cum ei nu cunosteau amplasamentul beligerantilor au considera ca e inoportuna interventia.
Bine mai circula prin sat ca decizia politiei ar fi determinata de o eventuala promisiune de cota de lemne si o reparare a sobei postului de politie pentru o trecere mai usoara prin gerurile din obcini.
Rog pe domnul inspector Epureanu sa anunte pe domnii detectivi ce se vor deplasa sa ancheteze dezastrul de coabitare postelectorala de la Cosna, sa-mi comunice daca sa pregatesc si eu ceva materiale care sa ofere noi piste de ancheta ca nu le-am prezentat pe toate pentru a nu influienta ancheta in desfasurare si sa ma contacteze daca sunt in impas.
Oricum il felicit Parchetul de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei pentru faptul ca a reusit sa inregistreze sub "numar unic" dosarul telenovelei. Este un lucru esential, acum inteleg eu de ce foarte multe dosare stau la podea si parchet , pentru ca nu au numere bune si nu se pot pune in ordine sa inceapa cercetarea la ele.
Oricum trebuie vazut ca acest numar unic nu cumva sa fie aleatoriu sau cumva din sirul lui Fibonacci ca Fibonacci asta e mafiot si cred eu ca dosarele alea au numere d'ale lui.

Niciun comentariu: