26 oct. 2012

Oficial stam bine...

Bombeului de ziaristDaca luam in discutie varsta beligerantilor din ultimul timp, stam destul de bine, adica avem in activitate batausi si interlopi violenti destul de "copti" ca varsta trec de 29 ., chiar 38, 39 ani ceea ce te cam furnica pe sira spinarii.
Social vorbind acest aspect arata doua lucruri : pe de-o parte rafuielile si actiunile la care sunt protagonisti asemenea personaje denota o violenta cu tendinta criminala evidenta de genul "care pe care" iar pe de alta parte o din ce in ce mai scazuta tendinta de socializare in normal a unei categorii de persoane ce dispretuiesc coabitarea si toleranta. Cred ca pozitia presei in relatari de acest gen ar trebui sa fie mai atenta sa nu creeze eroi locali "de temut" in lumea interlopa (vezi lauda despre protectia asigurata) fapt ce amplifica potentialul violent.
Daca as citi detasat punerea in pagina si articolul de mai sus ce ar trebui sa inteleg?.. Exista prin prin suceava , un individ tatuat pe care-l doare in spit de lege care taie si spanzura ce vrea muschii lui , pe care niste politisti slabanogi cu nasul mare si caschete cazute pe urechi il atentioneaza ca nu are voie sa paraseasca localitatea din cauza unor niste rafuieli cu altii de-ai sai.
Cu siguranta ca toata tarasenia se va stinge de la sine iar in memoria publica ramane aceasta imagine care perpetueaza si pentru altii un model al individului antisocial care niciodata nu va avea tendinta de corectare si activitate onesta ci va recidiva in permanenta , si cu grad de periculozitate in crestere.
Asa veni vorba , nene "ziaristule" , mai ramanea putin sa nu-i pupi bombeurile tatuatului si sa-i plangi de mila de dragul senzationalului ieftin ca ceva de judecata putin deasupra relatarii extemporalului intamplarii nimic, motiv pentru care iti acord cu darnicie ghilimelele mele profesiei ce te chinui sa-i faci fata


Niciun comentariu: