13 oct. 2012

In tara fara stapan, toate cele au cate un stapan

Dom'ne mai trebuie privilegii ce naiba..Ce ne descrie nenea ziaristu e o situatie absolut banala a personalizarii proverbului "cine face parte are parte" . Si pana la urma nenea asta umflatu' la leafa de-i plesnesc pantalonii in fund cand se apleaca sa-si salute superiorii e numit director la o societate de "servicii comunale" adica ce face din "alea" spre binele tuturor :mai o caldurica, mai o inundatie, mai un damf de hoit de maidanez mort la datorie pe caldaram, mai o idemnizatie grasa de sedinta pentru unsii potentati de moment ai urbei, mai un loc de veci cu vedere la calea ferata, si cate si mai cate... ce e asa de mirare ca are salariul gras bre!!! sa nu fim rai...
Vazand toate astea ma gandesc ca nu e departe momentul cand in constitutia romaniei va fi introdus un paragraf in care toti mai marii zilei , daca decedeaza in functie , sa fie inmormantati cu fata in sus si cu mainile sub cap, intr-o pozitie de absoluta multumire de sine si de viata care au dus-o in totala nepasare fata de cei din jur, nu ar fi decat o prelungire a obisnuintei cotidiene cand faceau umbra pamantului si gauri in finante din orice pozitie si cu orice ocazie.
Parca il vad pe Olarean pe aleea cu mozaic rosu la doi metri in scoarta terestra , cu miinile sub cap si cu capacul sprijinit de burta , cu orbitele spre viata pamanteasca a radautenilor ce-i cerseau alta data apa , caldura , ajutoare si corectitudine... gandind la o smecherie pentru vre-o usa pe din dosul raiului..!!!

Niciun comentariu: