29 ian. 2013

In lumea celor fara clanta...

Apropos, .. stiti cum arata lumea celor fara clanta ?? ca ea exista si semeni de-ai nostri  intra si ies in mod obisnuit din ea. Pentru cei ce nu au auzit de asemenea lucru decat ca o metafora , sa va explic ca intr-adevar exista in romania noastra asemenea loc , faptul ca ni-l inchipuim instinctiv nu e decat o analogie nefericita la lumea in care ne ducem viata cotidian.
Ai fi tentat sa crezi ca in asemenea lume nimeni nu are voie sa spuna sau sa fie nemultumit in mod verbal nimic adevarat ! pentru ca romanul , bineinteles in cultura lui traditionala de coabitare familiala amintea consoartei permanent de faptul  sa  reduca volumul la clanta, dar aici nu este asa.
 In aceasta lume nimeni nu te critica , nimeni nu-ti interzice nimic, poti sa te manifesti in modul tau personal care te reprezinta , cu o singura conditie : sa nu produci daune majore vitale care sa atenteze la existenta celor de langa tine, iar catodata cand "organele doarme" ti-s sunt permise tacit si asemenea lucruri.
 In aceasta lume toti au punctul lor de vedere , si surprinzator , au dreptate in felul lor, in acelasi timp exista lideri ce au puteri indeajuns definite legislativ dar nelimitate asupra celor din jur  .
 Ei au drept de viata si de moarte asupra celor obisnuiti, si de intrarea sau iesirea din aceasta lume cand ea devine prea aglomerata sau prea mica pentru cei ce o populeaza.
Ca exista semeni ce ajung intamplator acolo si nu se pot acomoda , nu e decat un aspect al pierderilor colaterale , legate de problema in discutie.
Bineinteles ca aceasta lume are si liderii ei naivi in speranta lor de dreptate ajunsi intamplator acolo dar asta e o alta problema , care denota chiar  cauza existentei lor in asemenea perimetru.
Meseriasii si descurcaretii acestei lumi , au deprinderi in a-si organiza existenta in dauna celorlalti de acolo prin obisnuinta sau naravul de a nu se alinia la nici o norma , coercitiva sau nu , lipsa clantei nu e pentru ei decat o titulatura in paginile doctrinei lor de existenta.
Deci pestrita lume e lumea asta fara clanta... ea exista concret .. si ca sa nu faceti remarci rautacioase asupra cuvintelor mele , sa le calificati drept logoree gratuita, am sa v-o localizez exact:
In lumea spitaliceasca , pentru domeniile de psihiatrie cu boli nervoase cronice , unde se fac internari , pentru cei mai grav, exista o  sectie unde bolnavii sunt tinuti unde usa de la intrare are clanta numai pe dinafara , asa ca cei ce intra nu mai pot sa iasa , neavand cum sa deschida usa.
Raportati-va existenta la un asemenea domeniu si o sa fiti obligat sa observati ca de ceva timp incoace toti suntem intr-o asemenea lume din care nu putem iesi , restul aspectelor din viata noastra cotidiana fiind suparator de similare cu ce v-am relatat anterior.
Parerea mea ca am dreptate , ce ziceti ?
Trimiteți un comentariu