24 ian. 2013

Ferari se intoarce

Iete nene formula de la mine din sat


Formula 1  intra se pare in buda , dupa aparentele relatate mai sus. Pentru necunoscatori va semnalez ca donjuanul Trifan Ferari a gasit metoda de a se opune crizei pe seama unor matriose juvenile bastinase si a salva brandul. Cred eu ca beizadeaua care de altfel are mai multe legaturi genetice cu indienii migratori de la Ram , decat cu latinii cu nasul drept , dar cum intotdeauna aparentele inseala , banuiesc eu ca e ceva la mijloc. Afacerea sa "pusa pe roate" la stabilimentul din Solca , in colaborare cu doi lupani se pare ca eluda finantele statului deoarece practica un fel de troc de servicii de tipul "eu te duc" si "tu malasi" care deocamdata a scapat vigilentei legislative a parlamentului. Pe de alta parte cum americanii au un fondator Ford care a ajuns marca de masina , de ce nu ar avea si poenarii un brand pe masura ? Din cate stiu prin anii 60, la marginea imasului din Poieni Solca au descalecat veniti de niciunde ,doi "colonizatori ai vestului" unul Anghel si celalalt Ferari primul cu vioara si al doile cu barosul . De acolo probabil au gandit ei sa migreze spre inima latinismului , sa dea lovitura de formula 1 , si iata ca acum in plina criza "ferari se intoarce " si gaseste ditamai pata demografica de la imasul poeniului pana la marginile solcii , ca de aici se trage numele Poieni-Solca, fara asemenea liant nici ca se putea intampla ce scrie in articol.
Acuma nu stiu daca Ferariul autohton e recunoscut de fabricantul manual de masini dar ceva deprinderi la "manareli" are ca altfel nu ar fi facut combinatiile amoroase cu niste amarate asistate social , ceea ce omite autorul sa relateze mai pe larg e chestia cu "promotionalul gratuit" ca nu am gasit nicaieri vre-o referire la cronometru sau metronom de mercurial cum se prectica in comertu .
Citind articolul spun "Asa trece gloria lumii" ,cum ar zice latinii "Sic tranzit gloria mundi" sau cum ar spune bastinosii "Asa a trecut Grigore muntii", impreuna cu Anghel si Ferari, pe la Plesa cred.


Niciun comentariu: