9 dec. 2012

9 decembrie 2012 Duminica decoruptului

De ceva vreme nu ma mai scris nimic , iar astazi cand toata romania se aduna la strunga votului , zic hai sa-mi consemnez jurnalul cu acest moment.
De cand romanii au gasit ca se mai poate schimba ceva o buna parte de ei s-au acomodat repede la solutia ce o ofera votul la urne  pentru schimbare si asta nu poate sa fie decat un mijloc de normalizare a societatii noastre si de asezare in limite europene compatibile ceea ce m-a multumit in sine ca sunt roman.
 Asta e partea placuta , numai ca surpriza e ca segmentul de electorat ce a acceptat aceasta mutatie este format din indivizi pe care-i consideram mai rezistenti la modificarea sabloanelor de comportament social , adica masa de electori ce a mai votat si pentru marea adunare nationala a lui ceausescu sau de varste apropiate , ceea ce-i dureros , pentru ca in acelasi timp cronologic/demografic/  vorbind aceasta masa are o perspectiva limitata a potentialului de sustinere a schimbarilor pozitive.
 Daca privim atent , masa de alegatori de varsta pana in 30 de ani o vedem de o indolenta inascuta (poate din pantecele revolutiei de niciunde) in a ignora importanta mijloacelor democratice in dinamica societatii iar neparticiparea la vot este o exemplificare cat se poate de elocventa.
 Modelele valorice promovate de acest segment al societatii sunt cele legate de satisfactiile imediate : bani , resurse, moda, sex, reclama ieftina si refuzul la efort intelectual cu alte cuvinte fata parazita de pe coaja fructului evolutiei culturale pentru ca banuiesc ca aceste optiuni sunt niste "petece calde" la vidul de cultura in care a fost formata aceasta masa sociala amorfa.
Ne amagim prin media cu exemple care nu se aliniaza la aceste definitii  despre care spunem fortat justificativ ca "exceptia confirma regula", o fi ! ,dar cand e vorba de procese sociale sunt necesare si parghii de potential sustinute de frecventa si motoare de propulsare care trebuie cu grija insamantate administrativ prin programe guvernamentale , si aici e durerea !!
Trimiteți un comentariu