13 nov. 2012

Multimedia , acum si altadata...

Nu poti sa nu-ti pui problema daca notiunea de "multimedia" este un termen relativ modern sau cvasiclasic.
Pai sa o luam metodic , sa mergem la definitie: "multimedia" , un ansamblu de suporti purtatori de informatie , pusi la dispozitia utilizarii de catre om ca si consumator de informatie. Daca este asa , suportul de pictura rupestra era un mediu de existenta a unor informatii de proslavire a divinitatii pentru bogatia vanatului , iar scrierea cueniforma un suport pentru informatiile administratiei faraonilor, deci absolut similar cu cu DVD sau un HD , diferenta fiind in modul si volumul de accesare si utilizare a informatiei.
Ca in domeniul consumatorului actual de informatie , multimedia trece printr-un punct de inflexiune prin care se pun in discutie probleme de ordin etic si juridic, problema nu e decat un rezultat al revolutiei tehnologice a carui rezultat nu este numaidecat favorabil celui ce utilizeaza mijloacele mu;ltimedia. Daca sunteti contrariat de afirmatia anterioara , discutati cu un parinte care i-a acordat necontrolat copilului sau ,maximum de sprijin multimedia si o sa va spuna mai multe. Ce zi eu dupa umila mea parere: multimedia e un instrument de fortificare a gandirii umane , dar in acelasi timp si un acid ce distrruge logica, daca nu este administrata rational. PUNCT.
 Internetul inventia epocala poate fi in ultima instanta si o pastila letala , depinde in ce conjuctura e ingurgitata ca sa fiu mai scurt si mai concis.

Niciun comentariu: